top of page
Αναζήτηση
Julia Lagioti

Περί έρωτα και ζευγαριών - Συγκρούσεις #3

Κάνοντας ένα διάλειμμα μετά από διαπραγμάτευση


Καθώς προσπαθείς να αποδομήσεις το μοτίβο του καβγά που έχει δημιουργηθεί στη σχέση σου, χρειάζεται να αναλογιστείς πότε οι δυο σας πρέπει να κάνετε ένα break και πώς θα μοιάζει αυτό το break.

Όταν βλέπεις ότι η αντίδραση του/ης συντρόφου σου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης κλιμακώνεται, είναι μια καλή στιγμή ένας απ´τους δυο σας να πατήσει το pause και να κάνετε ένα συμφωνημένο διάλειμμα για minimum 30’ καθώς το σώμα χρειάζεται περίπου 23’ για να επανέλθει στην κανονικότητα μετά από μια αντίδραση σε μια απειλή (για κάποιον/α με ιστορικό τραύματος μπορεί μα χρειαστεί περισσότερο).

Ξεκίνα λέγοντας στον/ην σύντροφό σου ότι πραγματικά χρειάζεσαι ένα break για να μπορέσεις να τον/ην ακούσεις καλύτερα. Αυτή η «γλώσσα» είναι καθοριστική για να αισθάνεται ο/η σύντροφός σου συνδεδεμένος/η μαζί σου ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Σημαντικό είναι επίσης να καθορίσετε και τον χρόνο που θα επανέλθετε στη σύγκρουση.

Οι κανόνες που θα πρέπει να ισχύουν κατά τη διάρκεια του break:

  1. Δεν έρχεστε σε επαφή

  2. Δεν αναμασάτε τον καβγά

  3. Διαχειρίζεστε ο καθένας τα συναισθήματά του

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τον/ην σύντροφό σας αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας προς εκείνον/η.

Το νόημα του διαλείμματος είναι να επανέλθετε και οι δυο στην ηρεμία προκειμένου να αποφασίσετε πώς θα συνεχίσετε τη σύγκρουση με τον/ην σύντροφό σας.




42 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


bottom of page